Vaterpolo: Španci imali precizniju ruku! Srbija izgubila u petercima protiv Španije i ostala bez medalje!

Srpska vaterpolo reprezentacija odigrala je juče težak meč sa reprezentacijom Španije od koje je izgubila u petercima.

Ovo je bio izuzetno važan meč zbog borbe za medalju, ali nismo imali sreće. Srbija je propustila priliku da odbrani titulu prvaka Evrope i da se bori za medalju. Računajući sva takmičenja do sada, ovo je četvrta uzastopna pobeda Španije nad Srbijom.

Reprezentacija će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju i braniti titulu. Za nju, Srbija započinje borbu od petog do osmog mesta, a rival će joj biti Grčka.

Meč je bio neizvestan do samog kraja. Minut pre kraja Španci su imali napad koji smo mi izblokirali, ali nažalost u kontri nismo uspeli da postignemo gol.

Još jedan propušten napad Španaca i ušli su u penale.

Srbija je promašila dva penala (Prlainović i Mandić), a sjajni golman Mitrović odbranio je jedan penal Špancima, međutim nedovoljno da bi se otišlo dalje.

Nakon dobrog starta Srbije 3:1, Španci uspevaju da se izvuku i povedu sa 3:5 na poluvremenu. Kasnije dolaze do prednosti od 4:6, ali pred kraj naši se bude i izjednačavaju na 6:6. Propuštene prilike koštale su nas daljeg nastavka takmičenja.

SRBIJA: Pijetlović G, Mandić 3, Dedović, Ranđelović 1, Ćuk 1, Pijetlović D, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović (0-2), Prlainović (0-3), Mitrović S (0-3), Mitrović B

ŠPANIJA: Lopez, Munjarez, Granados 1, Sanahuja 2, De Toro, Larumbe , Delgado, Fernandez 1, Tahul, Perone 2, Malarč, Bustos, Lorio

PETERCI, Srbija – Španija 3:4
Srbija – Filipović POGODAK
Španija – Perone POGODAK
Srbija – Prlainović PROMAŠAJ
Španija – Munariz PROMAŠAJ
Srbija – Mandić PROMAŠAJ
Španija – Delgado POGODAK
Srbija – Aleksić POGODAK

Španija – Larumbe POGODAK
Srbija – Ćuk POGODAK

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati