BLISKI ODNOSI TURSKE I SRBIJE, ERDOGAN danas UPUTIO ČESTITKE ZA DAN DRŽAVNOSTI

Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske uputio je čestitku povodom Dana državnosti predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.

Erdogan je pohvalio saradnju i prijateljski odnos ove dve zemlje, koji je svedočeći po postignutim rezultatima dostigao istorijski maksimum.

,,Veliko mi je zadovoljstvo što su prijateljski odnosi i saradnja između Turske i Srbije, kao rezultat uzajamnih veza na svim nivoima, dostigli najviši stepen u svojoj istoriji. Vaš trud i rukovodstvo je nesumnjivo u velikoj meri doprinelo tom uspehu” napisano je u čestitki koju je ambasador Turske Tandžu Bilgič predao predsedniku Vučiću.

Predsednik Turske je naveo kao svoju najveću želju završen auto-put Sarajevo-Beograd, čiji su temelji postavljeni za vreme njegove posete, a u znaku regionalnog prijateljstva i prosperiteta.

“Želeo bih da izrazim zadovoljstvo što ću ove godine u okviru treće sednice Visokog saveta za saradnju imati priliku da Vas ugostim u svojoj zemlji i da Vam ovom prilikom poželim dobro zdravlje i sreću, kao i prosperitet i blagostanje prijateljskom narodu Srbije” navodi se dalje u pismu. 

Predsednik Srbije izjavio je da su ,,srpsko-turski odnosi važni i za mir i stabilnost regiona” i da ga zato raduje što je sa ovom zemljom i njenim predsednikom uspostavljena bliska saradnja zasnovana na međusobnom poverenju.

Ambasador Bilgič i predsednik Vučić zaključili su da ekonomska saradnja i zajednički projekti uspešno napreduju i da se zato očekuje u budućnosti  priliv većeg broja turskih investicija.

Takođe, istaknuto je da je ambasador Turske uručio Vučiću poziv za učešće na prvom Antalijskom diplomatskog forumu, posvećenom diplomatiji u digitalnom dobu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati