Fudbalski spektakl, 162. večiti derbi odigraće se u nedelju od 18h na stadionu ,,Rajko Mitić“

Večiti derbi označava se kao poseban događaj u svakoj sezoni. Ove godine odigrava se u nedelju 1. marta od 18h, gde je Crvena Zvezda domaćin Partizanu.

U prethodnom kolu Crvena Zvezda je savladala Vojvodinu i tom pobedom postavila novi rekord od 18 uzastopnih pobeda na svom stadionu. Pre njih, klupski rekord drži generacija koja je igrala u periodu od 1999. do 2001. sa 25 pobeda.

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije postavila je za glavnog sudiju Lazara Lukića, kome će asistirati mahači Dalibor Đurđević i Milovan Ristić.

Arbitar Lukić je debitant što se tiče suđenja na derbiju, dok su Đurđević i Ristić dvocifren broj puta sudili u duelima Zvezde i Partizana.

Dušan Savić legendarni igrač Zvezde dao je ocenu odnosa dva trenera ovih klubova u gostovanju na televiziji ,,Prva“: ,,Oni (Stanković i Milošević) su prošli odmah malih nogu, od igranja u omladinskoj školi, te prve derbi utakmice. Pa zatim i u seniorskoj konkurenciji. Sada će biti i u ulozi trenera. Ja glasam za opciju jedan, a to je praznik fudbala, bio je i biće. Obaveza svih nas je da radimo na tome da utakmice budu sve veći praznik. Moje odrastanje, zatim i stasavanje profesionalno i sada su nezamislivi bez tog derbija”. 

Skor u dosadašnjim utakmicama pokazuje da Crvena Zvezda vodi sa 64 pobede, dok Partizan ima 47 pobeda, a 50 utakmica završeno je sa nerešenim rezultatom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati