VUČIĆ: I povećanje plata zdrav. radnicima za “stalno” i NOV KLINIČKI CENTAR ! Još 89 novih slučajeva covid 19

Predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji novog i rekonstrukciji Klinickog centra Srbije u Beogradu.

Tom prilikom, dok je predsednik Vučić obilazio radove u KCS, primetio je da od 1986. godine ništa ozbiljnije nije urađeno, što predstavlja “izgubljene generacije” i izgubljene godine i decenije za društvo i zemlju.

Nov Klinički centar Srbije koji se gradi biće na ponos svih građana Srbije, sa najmodernijom opremom, a time gradimo budućnost i sigurnost za sve građane, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Istakao je da će novi klinički centar doprineti da uvek budemo spremni da zbrinjavamo sve kojima je pomoć potrebna, sve bolesne, ne samo ukoliko bi došlo do novog talasa epidemije.

“Mi ovde gradimo budućnost i sigurnost za naše građane, ovime pokazujemo da možemo kroz državno zdravstvo da rešavamo probleme uspešnije nego najmodernije i uspešnije zemlje sveta”, rekao je Vučić.

“Nismo imali finansijskih, ali ni nekih drugih sposobnosti. Bili smo neodgovorni, nismo razumeli da se stvari u Evropi i Svetu menjaju, da je važno da se modernizujemo i idemo u korak sa najnaprednijima”, rekao je Vučić.

“Ali, imali smo još nešto – mogli smo da obnovimo i KBC ”Dr Dragiša Mišović”, i ”Zvezdara” i ”Zemun” i VMC “Karaburma“, primetio je Vučić i podsetio da je izgrađen KC Niš, a pokrenuta izgradnja ili rekonstrukcija brojnih opštih bolnica, od Leskovca do Loznice.

Predsednik je istakao da će novi KCS biti najmodernija zdravstvena ustanova u regionu, ali i u Jugoistočnoj Evropi.

“Neće biti bolje bolnice u ovom delu Evrope”, podvukao je Vučić.

Istakao je da je samo u prvoj fazi za opremu izdvojeno 40 miliona evra, a u drugoj fazi biće izdvojeno još tri miliona evra.

“Da ljudi znaju koliko je skupo i koliko država ulaže. Ovo će biti dragulj, biser”, rekao je Vučić i dodao će biti rešen i problem parkiranja i pristupnih puteva kliničkom centru.

Predsednik je preneo da će novi klinički centar imati 290 jedinica intenzivne nege, što, između ostalog, govori koliko nam kapaciteti jačaju i koliko ćemo biti spremniji da primimo sve ljude koji imaju zdravstvene probleme iz bilo koje oblasti.

“Naši kapaciteti drastično snaže, uvećavaju se i pomoći ćemo građanima u Srbiji, u regionu i svima kojima pomoć bude potrebna”, poručio je Vučić.

To, dodao je, pokazuje kojom brzinom Srbija napreduje, kojom brzinom možemo da ostvarimo dobre rezultate.

Predsednik je naveo da će za nešto više od godinu dana najveći deo novog KCS moći da se otvori, a onda sledi druga faza, u kojoj se radi i fasada i “ulepšavanje objekta”, što će biti do septembra 2022. godine.

Danas je predsednik Srbije ~ Aleksandar Vučić najavio i NOVO POVEĆANJE PLATA SVIM ZDRAVSTVENIM RADNICIMA, tačnije da : nedavno povećenje plata zdravstvenim radnicima od deset odsto ostaje za “stalno”, a veruje da će do kraja godine uslediti i novo povećanje. Naveo je i da treba znati da državna kasa “nije ćup iz kojeg može samo da se vadi”.

“Želimo da zadržimo zdravstvene radnike koji su pokazali tako veliku odgovornost u vreme epidemije korona virusa” .

Govoreći o brizi za njih, on je naveo da je pre sedam godina doktor na Infektivnoj klinici imao 64.000 dinara platu, bez dežurstava, dok je danas ona 107.000 dinara.

Dodao je da je danas poseban dan imajući u vidu kroz šta su i država i društvo prošli tokom prethodnih meseci usled pandemije Kovida 19, koja je pokazala da je izgradnja velelepnog kliničkog centra od presudnog značaja.

Srbija se uspešno nosila sa epidemijom, pre svega, zahvaljujući lekarima, zdravstvenim sestrama i kompletnom osoblju – zaključio je predsednik VUČIĆ.

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je zabeleženo još 89 slučajeva koronavirusa u poslednja 24 sata. U Srbiji je do sada zabeleženo 10.699 slučajeva. Jedna osoba je preminula te je broj smrtnih slučajeva u Srbiji sada 231. Procenat smrtnosti trenutno iznosi 2,17%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati