MASOVNA HAPŠENJA POLICIJE I POSLE MIRNIH PROTESTA; IZJAVE VLADIMIRA REBIĆA

Peti protest u subotu završio se hapšenjima iako se vidno manji broj učesnika pojavio nego prethodne četiri večeri, kada je NASILJE DOMINIRALO.

Najmanje 20 ljudi je povređeno, a više od 70 privedeno i uhapšeno posle protesta u Beogradu u PETAK.

Policija je u SUBOTU tokom protesta uhapsila još ukupno 42 osobe. Oko 23.51 u subotu,  policija u civilu je izjurila iz Skupštine Srbije i počela da juri demonstrante po parku. Policija je privela demonstrante i odvela ih u zgradu skupštine. Među njima i devojku koja je prišla da ih fotografiše telefonom.

“Policija je u subotu tokom dana uhapsila ukupno 42 osobe zbog vandalizma i nereda na protestima, među njima i napadača na novinara N1 Petra Gajića ispred Skupštine Srbije”, saopštio je direktor policije Vladimir Rebić.

Među uhapšenima ima maloletnika, huligana, pripadnika navijačkih grupa, jedan “ultimejt fajter”, aktivista i lidera opozicije, kao i da među privedenima ima više državljana Crne Gore, Bosne i Hercegovine, pa i stranca iz Ukrajne, Ujedinjenog Kraljevstva i Tunisa.

Do 11.07.2020. imamo informacije što se tiče povređenih policajaca, a to je povređeno i zbrinuto ukupno 14 policijskih službenika, a ukupno se 130 policajaca javilo lekaru. Direktor policije je dodao da još veći broj policajaca nije želeo da zatraži medicinsku pomoć “zbog solidarnosti sa kolegama”, kao i da će svi uhapšeni biti procesuirani u toku dana.

Rebić je takođe izjavio da policija prati društvene mreže i najave protetsta i spremna je da interveniše ako bude ugrožen bilo čiji život i imovina.

Komentarišući, kako je naveo, veći broj negativnih komentara i pretnji koje policajci dobijaju na društvenim mrežama, Rebić je ocenio da je “skandal sa kojom mržnjom se policijski službenici suočavaju na društvenim mrežama”.

– To je etiketiranje i ugrožavanje života… U skladu sa važećim ovlašćenjima ćemo sa tužilaštvima raditi na njihovom pronalaženju – zaključio je Rebić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati