NEMCI: NAVALJNI JE OTROVAN NERVNIM AGENSOM, IZA TOGA STOJI KREMLJ; RUSI DEMANTUJU !

Dežurni kritičar ruske Vlade, političar, opozicionar ~ Aleksej Navaljni je u subotu prebačen u berlinsku bolnicu iz Sibira, gde je bio smešten nakon što mu je pozlilo na letu za Moskvu. Ruske vlasti jedva su odobrile njegov transfer u bolnicu, u BERLIN.

Nemački stručnjaci veruju da je Navaljni otrovan nervnim agensom kao Skripalj i Litvinjenko ! Radi se o detektovanom “inhibitoru holinesteraze” u njegovom sistemu.

Holinesteraza sprečava razgradnju drugih hemikalija koje omogućavaju nervima da funkcionišu. Trovanjem nastaje lančana reakcija koja uništava nerve i utiče na glavne organe tela, posebno srce i pluća, preneo je “Gardijan”

Nervni agensi mogu biti stavljeni u tečnost kao što je čaj ili mogu biti apsorbovani preko kože. Njegove pristalice i strani zvaničnici veruju da je otrovan čajem i da iza toga stoji Kremlj.

I zvanična Nemačka je zaključila danas na osnovu bolničkih nalaza da je Aleksej Navaljni otrovan i pozvala je Rusiju da izvede odgovorne pred sud.

“Navaljni je napadnut nekom vrstom hemikalija, na isti način kao što je Aleksandar Litvinjenko (otrovan 2006. radioaktivnom šoljom čaja), Sergej Skripalj i mnoštvo drugih”, navodi se u saopštenju.

Navaljni se nalazi na intenzivnoj nezi u indukovanoj komi, i njegovo stanje je ozbiljno, ali mu život nije ugrožen.

S druge strane ruski lekari koji su lečili Alekseja Navaljnog dok je bio u bolnici u Sibiru rekli su da sprovedenim testovima nisu našli supstancu koja ukazuje na trovanje.

Aleksej Navaljni po prijemu u bolnicu nije imao kliničku sliku karakterističnu za trovanje supstancom iz grupe inhibitora holinesteraze”, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Omske oblasti, komentarišući saopštenje bolnice iz Berlina u kojoj se Navaljni leči.

Bolnica u Sibiru navela je da je spremna nemačkim lekarima da pošalje sve rezultate laboratorijskih testova i bioloških uzoraka na kojima su rađeni, naveo je lokalni ogranak ministarstva zdravlja.
Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati