VUČIĆEVI RAZLOZI ZAŠTO JE ANA BRNABIĆ novi mandatar za sastav vlade (VIDEO); NE HAJE ZA “SUKOB INTERESA” !!

Juče posle podne u live prenosu, aktuelni predsednik Srbije ~ ALEKSANDAR VUČIĆ, potpisao je odluku o predlogu za predsednika Vlade da to bude, opet ~ Ana Brnabić. Iako se uveliko nedeljama pre ovog zvaničnog predloga već spekulisalo da bi to mogla ponovo ona da bude, upravo se ANA BRNABIĆ novi – stari mandatar našao na udaru kritika ali i podsmeha, posebno na mreži TWITTER.

“I kao što rekoh, Brnabićka.. mada, nije neko iznenađenje. A nije ni bitno. sem njoj i bati”, napisao je bivši predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, uz njegov prethodni tvit, gde je naveo da je ona najbolja jer ne ugrožava Vučića u stranci i biračkom telu, kolje zubima za njega i batu, a može i dalje da Zapadu maše njome kao dokazom svog “liberalizma”.

“Za sve koji nisu imali želudac da ga slušaju večeras (kao uostalom ni ja), mandatar je Brnaba. Ostaje da vidimo da li je razumela kako da razume da treba da se pravi da će ona sastaviti Vladu”, napisala je Dušica koja je podsetila na čuvenu izjavu Ane Brnabić da mora da razume kako da razume.

“Ustav: “Kandidata za predsednika Vlade skupštini predlaže predsednik Republike, pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista. Kandidat za predsednika Vlade iznosi program Vlade i predlaže njen sastav” A u praksi jedan čovek misli, predlaže, bira i iznosi program”, napisao je Živkov.

Prašina se podigla upravo pred samo imenovanje sa optužbama da je BRNABIĆ u prethodnih nekoliko godina bila u “direktnom sukobu interesa, jer je kompanija Aseko, u kojoj je njen rođeni brat ~ Igor Brnabić jedan od direktora, dobijala niz unosnih poslova sa državnim institucijama, pa i sa Kancelarijom za IT, koja je direktno pod njenom nadležnošću.

Opozicija i građani, stručna javnost posebno joj zameraju posle procurelih informacija da je jedan od direktora firme ~ Aseko, Anin brat ~ Igor Brnabić, u periodu od 2016. do 2019. godine od poslova sa državnim institucijama i preduzećima prihodovao više od 41 milion evra. O svemu ovome predsednik Vučić do sada se nije oglašavao, niti su to proveravale nadležne institucije !

Predsednik je juče bio eksplicitan i jasan kada je reč o Ani B. i razlozima zašto je ponovo izabrana, ne hajeći za kritike, komentare i podsmehe.

“O njoj ima veoma visoko mišljenje” – počeo je svoje izlaganje predsednik Vučić.

Istakao je da se radi o ženi koja nije svoj mandat shvatila kao period dodvoravanja svima i svakome već se borila žestoko za svoju zemelju, kao i da je vodila disciplinovanu i odgovornu politiku, istakavši da se nije dodvoravala stranim centrima moći. Izneo je i niz pohvala na njen račun, navodeći da je “vredno radila”, “štitila interese zemlje” i da je “bila odana Srbiji”.

Od mandatarke očekuje da razmisli o uvođenju dva nova ministarstva, kao i da u vladi bude najmanje 50 odsto ili više žena.

Kaže da posao Brnabićke nije bio samo da svojim ugledom pomogne stranci, već pre svega da uradi sve što može za građane Srbije.

– “Mislim da je Brnabićka dobar izbor i da će ona ozbiljno i odgovorno da obavlja svoj posao” – zaključio je Vučić.

U nastavku je video, obraćanje javnosti od 05.10.2020.

Podsetimo se ~ Ana Brnabić je pre tri godine postala prva žena premijerka u istoriji Srbije i prvi LGBT predsednik Vlade u regionu i jedan od retkih u Evropi, ali to nije bitno popravilo položaj ni žena ni pripadnika LGBT populacije kod nas.

ŠTA VI MISLITE O NOVOM IZBORU ZA MANDATARA ???

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati