Patrijarh Srpske pravoslavne crkve – IRINEJ I DALJE HOSPITALIZOVAN, A DOBIO JE I TEMPERATURU ! SAOPŠTENJE

Patrijarh je od 4. novembra na lečenju u Vojnoj bolnici Karaburma zbog pozitivnog nalaza na koronavirus. Večeras su SPC ~ Srpska Pravoslavna Crkva i Ministarstvo odbrane Republike Srbije izdali zajedničko zvanično saopštenje za javnost.

Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej hospitalizovan je u Vojnoj bolnici Karaburma zbog pozitivnog nazofaringalnog brisa na SARS CoV2, a radi lečenja i kliničkog praćenja. Stanje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja tokom hospitalizacije je dobro, stabilno i pod kontrolom“.

Prolazno stanje febrilnosti bilo je zabeleženo pre dva dana, a posle toga Njegova Svetost je afebrilan i bez subjektivnih tegoba. Konzilijarno lečenje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja se sprovodi po protokolu za lečenje obolelih od COVID 19, uz takođe preduzete konzilijarne mere lečenja pratećih hroničnih bolesti.

Konzilijum lekara predvodi komandant bolnice pukovnik docent dr IVO UDOVIČIĆ.

Podsetimo se Patrijarh Irinej je dobrog opšteg stanja, bez tegoba i bez povišene telesne temperature primljen 4. Novembra 2020. u Vojnu kovid bolnicu „Karaburma“. Tokom redovnog testiranja potvrđeno je postojanje virusa SARS CoV2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati