BESNI FRILENSERI PORUČUJU :“Ovo je prvi protest i biće ih još” ! LOPOVI i “porez da, ali pljačka ne ! INFO

Okarakterisani kao oni koji izbegavaju da plate porez – radnici na internetu prepoznaju se kao posebna grupacija.

Naime “Frilenseri” nisu plaćali porez zato što ih zakon nije tretirao kao radnike, niti im obezbeđivao ikakva radna prava koja svi ostali poreski obveznici imaju, ali to državu ne sprečava da posle 5 godina traži naplatu POREZA!

Danas su združenim snagama okupljeni sa više hiljada radnika na internetu održali protest sa početkom u 15h. Odbijajući da te ogromne, nerealne namete plate jer ih smatraju “državnom pljačkom”, protestovali su ispred Skupštine Srbije i jer ne žele retroaktivnu naplatu petogodišnjeg poreza sa abnormalnim iznosima, većim od zarade tokom poslednjih pet godina.

Zahtevali su razgovor, pregovore sa Ministarstvom finansija i Poreskom upravom u cilju konačnog rešavanja statusa radnika na internetu – frilensera te je u toku protesta pozvao šef kabineta premijerke Ane Brnabić na pregovore u Vladu, koji će biti održani u ponedeljak.

Od Skupštine Srbije u protestnoj šetnji, učesnici skupa otišli su do zgrade Vlade, uz muziku sa kamiona, skandiranje vlastima “lopovi” i pištaljke.

Kolona demonstranata kretala se maršrutom koja je išla trasom Skupština – Kneza Miloša – Vlada Srbije – Nemanjina ulica – Slavija – Beogradska ulica – Bulevar kralja Aleksandra – Skupština.

Predsednik Udruženja radnika na internetu ~ Miran Pogačar izjavio je ispred pomenutog udruženja na skupu da “ukoliko ne prihvate naše zahteve, opet ćemo na ulicu”.

On je takođe poručio Vladi i predsedniku države Aleksandru Vučiću da ih se frilenseri ne boje i da neće otići iz svoje zemlje, već da to oni mogu da učine !

Protest je završen sa nadom da će se status ovih radnika rešiti u ponedeljak tokom pregovora sa Vladom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati