DODIK SVE GLASNIJI O RASPADU I SUKOBIMA: “OVO JE KRAJ, RADE SAMO U INTERESU MUSLIMANA, POZVAĆEMO SVE PRIJATELJE DA NAS BRANE” !

Nema izjave tokom poslednjih godina, a posebno poslednjih dana da MILORAD DODIK – srpski član predsedništva BIH ne govori o raspadu DRŽAVE, o nefunkcionalnosti zajedništva, o SAMOSTALNOJ REPUBLICI SRPSKOJ, o problemima i podelama. Novinari apsolutno prenose skoro sve njegove izjave u tom konktekstu, a čini nam se da je sve glasniji, ljući i oštriji pri svakom obraćanju.

Sada je otišao korak dalje te je izjavio da tvrdi kako Velika Britanija, SAD i Nemačka kontinuirano rade u „interesu muslimana“ i očekuje da će neke evropske zemlje uvesti sankcije protiv političara iz RS-a, ali da oko toga neće biti saglasnosti na nivou Evropske komisije.

Pa je tako jasno Srpski član Predsedništva BiH ~ Milorad Dodik izjavio danas kako neće ustuknuti pred najavama sankcija i nastaviće s politikom koja će obezbediti maksimalnu samostalnost Republike Srpske (RS). 

„Sada proglašavam da je ovo kraj i da ćemo na Narodnoj skupštini RS-a ovo završiti i proglasiti (državne) zakone nevažećim“, kazao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka s diplomatima iz 11 članica Europske unije.

„Ako EU ili Evropska komisija donesu odluku o sankcijama RS-u ili o njenom isključenju iz programa (pomoći), neka zapišu da je to datum samostalne RS“, istakao je Dodik.

Nastavljajući se na retoriku Dodik je naglasio kako će u slučaju vojne intervencije Zapada u RS-u pozvati neimenovane prijatelje da ih brane. Dodaje da od Rusije nije tražio vojnu pomoć.

Dodik je najavio da će se uskoro održati sednica parlamenta RS-a na kojoj će se povući saglasnost tog entiteta za uspostavu oružanih snaga BiH, državnih bezbednosnih agencija i pravosudnih tela, kao i da će proglasiti ništavnim sve odluke što su ih u proteklim godinama donosili visoki predstavnici.

RS će svojim resursima i na „fini način“ ispratiti iz tog entiteta sve osobe koje rade za državne službe BiH poput vojnika, policajaca, obaveštajaca i sudija kada njihovo delovanje u tom entitetu bude proglašeno nezakonitim, rekao je Dodik.

Njegove kako navode nepromišljene izjave, ispade i najave oštro su kritikovali svi, počevši od protivnika iz RS, do ambasada kako USA tako i same RUSIJE.

Ruska ambasada je samo kratko objavila kako se zvanična Moskva ne slaže sa njegovom izjavom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rezultati