ŠOK ~ KONGRESMENI IZ USA, OPTUŽUJU VUČIĆA ZA UTICAJE I PRITISKE NA MEDIJE ! MOGUĆE UVOĐENJE SANKCIJA – INFO

Skandal na međunarodnom nivou ! Svakako poražavajuće vesti stižu iz VAŠINGTONA, kada se oglasila grupa važnih kongresmena sa PISMOM UPUĆENIM PREDSEDNIKU AMERIKE – DŽOU BAJDENU, u kojem zahtevaju od predsednika SAD da razmotri uvođenje sankcija onima koji destabilizuju Zapadni Balkan te su i optužili u istom, predsednika Srbije ~ Aleksandra Vučića da je produbio korupciju i da vrši pritisak na medije.

U pismu koje je naslovljeno na BAJDENA se navodi :
-“duboko smo zabrinuti zbog trenutne humanitarne i političke situacije u Srbiji i njenog uticaja na
region Zapadnog Balkana i Evrope u celini. Kao što ste rekli tokom posete Beogradu u avgustu 2016. godine, „
prevashodno u sopstvenom interesu Sjedinjenih Američkih Država je da narod Srbije može da raste i
napreduje .“
Stoga ohrabrujemo vašu administraciju da se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem angažuje u borbi protiv korupcije i napada na slobodu medija, a oba su ključna za prosperitetnu i demokratsku Srbiju i njenim težnjama ka Evropskoj uniji.”

„Kao što ste izjavili na kraju Vaše posete Beogradu 2016, ‘nacije su jače kada se čuje glas mnogih’. Nažalost, sloboda medija u Srbiji dostigla je novu najnižu tačku. Kako primećuju Reporteri bez granica: ‘Srbija je zemlja u kojoj su novinari izloženi gotovo svakodnevnim napadima koji sve više dolaze od vladajuće elite i provladinih medija.’

Dokument su potpisali kongresmeni : Raža Krišnamorti (Raja Krishnamoorthi), Riči Tores (Ritchie Torres), Dejvid N. Sisilin (David N. Cicilline), Jan Šakovski (Jan Schakowsky), Džejms P. Mekgavern (James P. McGovern) i Majk Kvigli (Mike Quigley) a integralno isti prenosimo u nastavku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati