POLICIJA POČELA DA URUČUJE PRIJAVE I KAZNE ZA PROTESTE I TO OD 04.12.21. INFO

Izgleda da niko neće proći tek tako, a da ne plati kaznu. “TA PUTARINA” – BLOKADA PUTEVA STIŽE NA NAPLATU i skupo će koštati. Iako MUP nije obezbeđivao KAKO NAVODE NEPRIJAVLJENE – NELEGALNE SKUPOVE I PROTESTE, jesu nadzirali iste kao NEuniformisana lica, PRISUTNI U CIVILU, prema poslednjim saznanjima NOVINARA I MEDIJA, sva lica koja su učestvovala u protestima pogotovo od 4.12.21. dobiće kazne sa po pet hiljada dinara.

Kako javljaju mediji iz unutrašnjosti, policijski službenici u Novom Pazaru, danas su već počeli da dele prekršajne prijave učesnicima protesta u ovom gradu. Na spisku ih je oko 50 i više.

Oni se oglašavaju kao krivi zato što su „zatečeni 4. decembra, u 14,30 sati, da se kao pešaci kreću po kolovozu, van trotoara, iako je površina pored kolovoza pogodna za pešake“. Navodi se i da su prekršaji otkriveni „neposrednim opažanjem policijskih službenika“. Dokaz za to su fotografije i službene beleške

Te aktivnosti pripadnika MUP-a naišle su na revolt i na odboj kod građana. Jedan od tih je i direktor jedne od najstarijih novopazarskih nevladinih organizacija ~ Urban-ina Seada Biberovića koji kaže da je to sve zarad ZASTRAŠIVANJA GRAĐANA I STOPIRANJA TIH BLOKADA.

– Ovo je pokušaj zastrašivanja učesnika protesta, ali i onih koji imaju nameru da nam se pridruže u podizanju glasa protiv ovakvog stanja u zemlji i uništavanja vazduha, vode i zemlje. Bez obzira na ovu prijavu, nastaviću da učestvujem na građanskim protestima, poručuje Biberović i pita „iako su mu pravnici rekli da je dovoljno da ga vidi policija“, kakav je to fotoaparat kojim se „otkrivaju adresa stanovanja, matični i broj lične karte“.

I drugi građanski aktivisti, protestanti, “ekolozi” , članovi NVO … i svi koji su bili najbrojniji na protestima tokom proteklih subota, mogu da očekuju da im na kućna vrata pokucaju policijski službenici ili da im „prekršajne prijave uruče prilikom susreta na ulici“ i to za 04.12.21. i za 11.12.21.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati