RAT NA POMOLU ? OPASNA RETORIKA STIŽE IZ RUSIJE! STAVIĆEMO PIŠTOLJ USA, IMAMO NAJBOLJE ORUŽJE NA SVETU, SPREMNI SMO DA UPOTREBIMO SILU… INFO

Ugledni generalni direktor “MIA” –  Međunarodne informativna agencija Rusije, respektabilne – “Rusija danas”, Dmitrij Kiseljov izjavio je danas zapanjujuće, šokantne reči, zaoštravajući retoriku posle koje “nema nazad”.

ON KAO MEDIJSKA FIGURA, koja stoji iza MEDIJSKOG GIGANTA, danas je upozorio zapadne države da se može opet desiti Karipska kriza, ovog puta u Ukrajini, da ne prete RUSIJI koja ima najbolje oružje, jer mogu postati “RADIOAKTIVNI PEPEO”.

Inače Dmitrij Kiseljov je i voditelj na Ruskom Prvom kanalu, a zovu ga još i Putinov „glasnik“ i „glavni propagandista“ Rusije.

Kiseljov je sve to izrekao, te ozbiljne reči i UPOZORENJA, u intervjuu i to ni manje ni više nego televiziji Bi-Bi-Si – BBC.

“Ako Ukrajina uđe u NATO ili vojske NATO-a uđe na teritoriju Ukrajine stavićemo pištolj na slepoočnicu SAD. Imamo vojno-tehničke mogućnosti, Rusija ima najbolje oružje na svetu, hiperzvučno… Ono (raketa) ima isto vreme doleta koje će imati američko ili britansko oružje sa teritorije Ukrajine do Moskve, do teritorije Rusije. To će biti situacija iz Karipske krize”, izjavio je oštro Kiseljov.

On je još jednom pozvao zapadne države da ne stvaraju pretnje Rusiji, pošto u suprotnom one mogu biti pretvorene u radioaktivni pepeo.

Države ili imaju ili nemaju sreće što se nalaze pored Rusije, ali takva je istorijska realnost. Ne mogu nigde otići…Ipak, dobro bi bilo da harmonizujemo interese i ne stavljamo Rusiju u položaj, kada je vreme doleta do nje četiri minuta”, naglasio je on.

Po njegovim rečima, takva situacija se može desiti zbog zapada, a Moskva to ne želi. Kiseljov je dodao da je Rusija spremna da upotrebi silu, ako zapad pređe “crvene linije”, “jer je to za Rusiju pitanje života i smrti”, zaključio je on.

Podsetimo se, pre oko mesec dana, Rusija je upozorila da može da uništi NATO satelite svojom novom tehnologijom „Zvezdani ratnik“ kako bi zapadne rakete navođene GPS-om učinile beskorisnim.

-“Državna televizija je sinoć tvrdila da bi moskovske anti-satelitske (ASAT) rakete mogle da unište 32 NATO satelita i da „zaslepe sve njihove rakete, avione i brodove, a da ne spominjemo kopnene snage“.

Da je situacije preteća, izmakla kontroli, da su zaraćene strane sa sve oštrijom ratnom retorikom i ozbiljni u namerama, govori u prilog tome da je novimenovana nemačka ministarka odbrane ~ Kristin Lambreht juče, pred polazak u posetu Litvaniji, pozvala na uvođenje još jačih sankcija Rusiji koja je rasporedila desetine hiljada vojnika blizu svoje granice sa Ukrajinom i sprema se za UDAR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati