OVO ZNAČI RAT! AMERIKANCI EVAKUIŠU DIPLOMATE SA PORODICAMA IZ UKRAJNE, STIGLO ORUŽJE 90 TONA TEŠKO – INFO

Nastalo je opasno zaoštravanje odnosa između USA, NATO PAKTA, UKRAJNE I RUSIJE.

Navodno na granici je Rusija nagomilala veliki broj svojih vojnika, situacija je napeta, lokano stanovništvo zaplašeno, a stepen borbene gotovosti podignut na najviši nivo.

Oko 90 tona američke „smrtonosne pomoći” stiglo je u Ukrajinu pre 2 dana, usred te napete situacije, u kojoj se samo čeka koja će prva strana da reaguje.

Džo Bajden, američki predsednik, u decembru je odobrio paket vojne pomoći Ukrajini vredan 200 miliona dolara.

Stigao je dakle radi pojašnjenja PRVI paket pomoći TEŽAK 90 TONA, a u njemu se nalazi i municija za „vojnike koji su na prvoj liniji odbrane”.

Američka ambasada u Kijevu saopštila je da je pomoć pokazatelje „čvrste posvećenosti pravu Ukrajine na samoodbranu i očuvanje suvereniteta.”

Iz Bele kuće je kasnije naglašeno da će svaki ruski vojni potez naići na brz i oštar odgovor Zapada, a Bajden je naveo da misli da će njegov ruski kolega Vladimir Putin „krenuti” na Ukrajinu, ali da ne želi „totalni rat”.

U međuvremenu zakazani razgovori i pregovori NISU USPELI,  međusobno su se samo UPOZORAVALI i to je dovelo do “ZAHLAĐENJA ODNOSA”. Putin i dalje prema njihovim navodima gomila ruske trupe u blizini granice sa Ukrajinom, te je američki predsednik Džozef Bajden naveo da ukoliko bilo kakve ruske vojne snage pređu ukrajinsku granicu, to će se smatrati invazijom i uslediće odgovor SAD i NATO-a.

„Putin će platiti ozbiljnu i skupu cenu”, rekao je Bajden u četvrtak.

Putin je još ranije na konferenciji za novinare prošlog meseca, eksplicitno stavio do znanja da je”svako dalje širenje NATO-a na istok neprihvatljivo” i pominjala su druga oštra prepucavanja i retoriku.

Sve to je dovelo do toga da su POČELE EVAKUACIJE STANOVNIŠTVA IZ UKRAJNE, A POSEBNO STRANIH I AMERIČKIH DIPLOMATA. ŠTO ZNAČI DA SU SUKOBI I RATOVI BLIŽI NEGO ŠTO NAM SE ČINI.

-“Amerika pokreće evakuaciju porodica diplomata iz Ukrajine”, prenose mediji iako Stejt department i dalje nije potvrdio tu odluku. To navodi televizija „Foks“ i precizira da prvi avion sa članovima porodice američkih diplomata uzleteće već u ponedeljak.

Američka televizija navodi i da je tu informaciju dobila od predstavnika američke ambasade u Ukrajini.

Iz Wašingtona su za pojedine agencije navodili mirnijim tonom da se radi o „pripremama u svetlu rasta napetosti“,što jasno znači ratne sukobe i vojne intervencije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati