RUSI POUBIJALI OFICIRE, PUKOVNIKA I GENERALA ! ZELENSKI IZ BUNKERA SAOPŠTAVA: “ZAUSTAVITE AGRESORA”- INFO

Šesti dan, pakleni, od kako su sukobi u Ukrajni počeli, bolje rečeno – RAT.

I danas je Ukrajinski predsednik, koji je razgovarao sa novinarima Si-En-Ena i Rojtersa i to iz bunkera u Kijevu, razgovarao i sa predsednikom USA – DŽO Bajdenom i potpisao je zahtev za članstvo u Evropskoj uniji “po novoj hitnoj proceduri”, a u utorak je pozvao Brisel da “dokaže” da je sa Ukrajinom, dok se opiru invaziji Rusije.

Zelenski je pozvao američkog kolegu DŽoa Bajdena da pošalje snažnu i korisnu poruku o akciji Rusije u Ukrajini u svom govoru.

U polučasovnom telefonskom razgovoru su pričali o sankcijama protiv Rusije i odbrambenoj podršci Ukrajini.

On je i na svom Twitter nalogu napisao posle toga : “Moramo zaustaviti ovog agresora što je pre moguće”.

Govoreći o uslovima za nastavak pregovora sa Rusijom, Zelenski je novinarima rekao da je neophodno da Rusija bar “prestane da bombarduje ljude”.

Rusi su nadmoćni i vode opasan, ozbiljan rat na svim poljima. Danas je potvrđena informacija da su Rusi ubili njihovog generala i većinu štabnih oficira ! Takođe ukrajinski zvaničnici su potvrdili da je najmanje 70 vojnika poginulo u ruskom artiljerijskom napadu na njihovu vojnu bazu samo u nedelju.

Prema poslednjim podacima, među poginulima je i komandant grupe “Sever” general Dmitrij Krasiljnikov .

Basurin – portparol armije Donjecke Narodne Republike kaže da je presretnuta radio komunikacija ukrajinske vojske potvrdila i da je likvidiran komandant 53. brigade Oružanih snaga Ukrajine pukovnik Titenko, dok je general Sodolj, komandant oružane grupe “Vostok”, evakuisan helikopterom iz Mariupolja u jako teškom stanju.

Sodolj je povređen kada su pripadnici bataljona “Azov” u konfuziji otvorili vatru na njegovo vozilo, dok je prolazilo kroz jedan od ukrajinskih punktova, tvrdi Basurin.

Portparol Narodne milicije zaključuje da su “nacionalističke jedinice koje su i dalje na teritoriji Donjecke i Luganske narodne republike obezglavljene”. Pored toga tvrde da rusi navodno koriste nedozvoljeno oružje, pa i termobaričko u “brutalnom ratu” protiv Ukrajne.

Ambasadorka Ukrajine u SAD apelovala je na članove američkog Kongresa za dodatnu pomoć jer se njena zemlja suprotstavlja “brutalnom ratu” Rusije, rekavši da je Rusija upotrebila tzv. vakuum bombu, odnosno termobaričko oružje, u ponedeljak u svojoj invaziji na Ukrajinu.

Ruska vojska stigla je do sada do ukrajinskog grada Hersona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati