JOŠ OPTUŽBI ZA SRPSKE SLUŽBE; “PLANIRALI UBISTVA, ORGANIZOVALI NASILJE”

Kako je obelodanjeno informacije je preneo i potvrdio bivši šef srpske tajne službe – Jovica Stanišić.

Navodno “srpske tajne službe” su planirale ubistvo predsednika Socijaldemokratske inicijative Kosova Fatmir Ljimaja, Redžepa Seljimija …itd.

Fatmir Ljimaj tvrdi da su bile pripremane likvidacije za sve kosovske lidere i “heroje” a da je te informacije potvrdio njemu Jovica Stanišić, sa kojim je Ljimaj dve i po godine bio sudu u Hagu.

“Tajna služba je ubijala 1998. i 1999. Pripreme za atentat od strane srpske tajne službe bile su za sve nas. Redžepu Seljimiju i meni je postavljena zaseda srpske službe. Stanišić mi je rekao u Hagu, ali na sreću nismo otišli tamo gde su nas čekali”, rekao je Ljimaj.

Ljimaj je kazao da je to bilo početom 1997. godine kada je njemu i Seljimiju postavljena zaseda. ; “Govorim o 31. januaru 1997. godine, na dan kada je ubijen Zahir Pajaziti. Nisam išao očekivanim putem”, dodao je Limaj.

Fatmir Ljimaj, optužio je srpske službe za navodno planiranje i organizovanje etničkog nasilja tokom 17. marta 2004. godine, prenosi KoSSev pisanje Gazete ekspres.

On je rekao i da srpska tajna služba „nije ubijala Albance“ samo 70-ih i 80-ih godina, već i 98. i 99. godine, a u istom gostovanju Ljimaj je ujedno optužio srpske tajne službe za organizovanje najvećeg posleratnog etničkog nasilja protiv Srba, poznatog kao “17. Mart”.

„Postoje indicije, baš kao u slučaju Dika Martija, da je srpska tajna služba imala povoda da iskoristi socijalno nezadovoljstvo Albanaca da ga kanališe na neke druge načine, da nam predstavi te čuvene slike. Ja govorim o njihovom delovanju pre toga i posle, ne kažem da su ti mladi ljudi na vrhovima crkava bili članovi UDB-e, ali kao što znate u protestima, možda znate ko ih vodi, ali ne ko je u to uključen“, rekao je Ljimaj za Kanal 10, piše KoSSev.

O ovoj temi već smo pisali i izvestili čitaoce.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati