PUTIN PRIPAJA REFERENDUMOM ISTOČNU I JUŽNU UKRAJNU RUSIJI – INFO

Referendumi su planirani, ali po završetku rata, navode vojno – politički plan, provereni izvori. Putin planira da pripoji pod svoju potpunu kontrolu, Luganjsk Narodnu Republiku (LNR) i Donjeck Narodnu Republiku (DNR) , zajedno sa ISTOČNIM I JUŽNIM DELOM UKRAJNE TJ. DEO regiona od Ukrajine i stvaranje “Hersonske Narodne Republike“ po uzoru na DNR i LNR.

Putin, prema pisanju internet stranica “Meduze”, sredinom maja priprema referendum koji bi mogao da se održi i u oblasti Herson, okupiranu od strane Rusije.

Izvori navode i da je pripajanje pomenutih oblasti – regiona, lična želja “najvišeg rukovodstva“, odnosno predsednika Vladimira Putina.

Prema rečima sagovornika Meduze, referendume u DNR, LNR i Hersonu pripremaće i politički tehnolozi koje su angažovali Jarin i oficiri FSB. Isti tehnolozi će delovati kao “politički komesari“ (po rečima jednog od sagovornika Meduze) ili “politički oficiri“ u “vojno-civilnim upravama“ koje se planiraju stvoriti u ukrajinskim gradovima koje je okupirala ruska vojska.

Ruska administracija, sa centrom u Moskvi ne krije cilj rata – osvajanje istočne i južne teritorije susedne nezavisne države Ukrajne, te je isto potvrdilo i Ministarstvo odbrane Ruske Federacije sa zvaničnim saopštenjem da je sada glavni zadatak ruskih trupa “da uspostave punu kontrolu nad Donbasom i južnom Ukrajinom“ radi pripajanja istih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati