SEVAJU VARNICE NA RELACIJI HRVATSKA – MAĐARSKA! HRVATI LJUTITO ODGOVORILI

Izjava mađarskog premijera – Viktora Orbana od pre par dana,  dobro je naljutila i isprovocirala svakog hrvata, koji su sa nevericom pratili šta je visoki zvaničnik Mađarske izjavio.

On je rekao da ne bi bilo problema sa dotokom nafte da Mađarskoj nije ”oduzeto more” od strane HRVATSKE.

Na to su oštro i ljutito odgovorili sa Hrtvatske strane uz napomenu da Mađarima niko nije mogao da oduzme more, jer ga nikada nisu ni imali, a da NIJEDAN MILIMETAR HRVATSKE OBALE NIKADA NIJE BIO MAĐARSKI.

– NIJEDAN milimetar hrvatske obale nikada nije bio mađarski – poruka je iz Hrvatskog državnog arhiva nakon izjave mađarskog premijera Viktora Orbana.

– Viktor Orban očito je zalutao u jednom bljesku istorije koja mu očigledno nije jasna – kažu u Hrvatskom državnom arhivu.

U Arhivu zaključuju izlaganje da ne postoji dokument po kojem je more ikada ”bilo mađarsko”, ali da postoje dokumenti iz kojih se vide pokušaji prekrajanja granica i diplomatskih prevara.

I Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske juče je oštro osudilo izjavu madjarskog premijera Viktora Orbana da je Mađarskoj „oduzeto more“.

„Hrvatska osuđuje izjavu predsednika mađarske vlade Orbana. Osuđujemo, takođe, bilo kakve teritorijalne pretenzije prema drugim suverenim državama“, navelo je Ministarstvo.

Da li je na pomolu novi sukob na relaciji MAĐARSKA- HRVATSKA ili diplomatski incidenti, ostaje nam da vidimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

rezultati